reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev
reCreate Design Co. sustainable redesign at TransDev

Sustainable Interiors:  Reused, redesigned and upcycled

Client:  TransDev

Location:  Gothenburg, Sweden

 

Directive:
Redesign the entry, bus schedule corridor, and mailroom corridor at the TransDev bus terminal.

Our finished interior includes:
– Custom-built computer sign-in units with reclaimed wood screen
– Reclaimed and redesigned lamps
– Boxes built with scrap wood material to house bus schedule pamphlets
– Logo cut from reclaimed MDF
– New mailboxes

Behind the scenes:
This was the one project we nearly said ‘no’ to!

After being introduced to the TransDev entry and admin hall in it’s before state, we left wondering how we could possibly redesign based on their specialized needs in such small spaces. This is the first point of entry for hundreds of Gothenburg’s bus drivers when starting their workday, and it was so important to get it right. These drivers will affect thousands of people throughout their workday. In the end, we embraced the challenge and forged ahead.

Our first space included a redesign of the entry and sign-in unit. We created a custom-built sign-in unit by joining two cabinets behind a reclaimed wood screen. This allows all of the computer electronics to tuck nicely behind the wood screen, giving a clean and minimalist aesthetic to the space. Two armed desk lampswere repurposed as wall lamps, and we had our trusty CNC machine guy cut the company’s logo and tagline from reclaimed MDF boards. A deep shade of gray on the feature wall embraces and grounds the entire space. See before photo at end of portfolio photo feed.

Next was the central corridor where bus driver’s pick up their bus routes and schedule brochures. Previously it was a mess of plastic boxes on the floor under the wall of bus route notepads. We continued with the same deep gray wall paint for continuity, and set out to build 32 boxes from scrap wood material gathered from diverse sources. Those sources included Göteborgs Opera, who always have scene materials that get scrapped after a performance season. They also include a local skate hall who had scrap wood left from building large ramps for skateboarders and bike tricksters. The rest of the wood and mixed handles came from our own inventory collection of rescued materials. No more plastic boxes on the floor (see before photo)!

The pendant lamps hanging above the central corridor were made from wood, glass, and metal shades and containers that were united by the same graphite chalk paint color. See the before photo of the cow-painted metal bucket to see how many different items we used to create the pendant lamp collection.

Finally, we knew we had to do something to make their mail corridor feel more permanent. The driver’s previously came into shelves of stacked plastic file holders that gave the space a ‘temporary’ feeling, and not one that shows the driver’s they are a permanent and valued part of the business (see before photo). This is one of the only pieces of ‘furniture’ that we purchased new in all of our projects to date. It’s nearly impossible to find mail cabinets like these on the secondhand office furniture market, and we had specific measurements we had to work with.

Apart from the mailboxes and paint, everything in this redesigned project is 100% reuse, showing once again that interior redesigns can and should be created with sustainability at top of mind.

 

Sustainable reuse interiors in action!