Rock and Roll Reclaimed Greenhouse / Återbruksväxthus “Rock n´Rull”

greenhouse recycled windows

(Svensk översättning längst ned)

It rocks – because it’s made from 100% reclaimed materials.

It rolls – because they put wheels on it!

Klas popped into our Shared Studio each time he had a few hours to spare over these past several weeks. He started out with a notepad sketch and some reclaimed windows laid out on the floor.

greenhouse recycled windows

But soon after he had frames and walls going up in the shape of a tall box.

We really loved watching his idea evolve in his own way and in his own time over the weeks. And with each new section that he worked on, Klas just walked around the workshop to find and salvage the materials and parts that he needed – at one time even removing parts of hinges from extra doors we had in our storage to match with the existing hinge parts on his windows.

One day, late in the build process, his girlfriend showed up to check in on the progress and lend a hand. Super adorable couple!

greenhouse recycled windows

greenhouse recycled windows

greenhouse recycled windows

What makes this reclaimed greenshouse so great? The fact that it’s made with their own hands. And of course that they put it on wheels!

 

But we thought Klas was kidding when he said he was going to ‘wheel’ it home – 3 kilometers away! I mean, have you ever seen a greenhouse wheeled down the road? But… he said he could, and he knew he would. And don’t you know he did!

 

Soon after we got this photo via sms.

greenhouse recycled windows

Klas’s greenhouse sits proud in it’s rightful home – and we’re watching our postbox for the balcony inauguration invitation!

See you again soon.
Mike & Micki

 

 

Rockar gör den därför att den är gjord av 100% återbruksmaterial.

“Rullar” gör den – där för att den utrustades med hjul!

De senaste veckorna har Klas svängt förbi vår Studio så fort han fått några timmar över. Han började med ett skissblock och ett antal återanvända fönster utlagda på golvet.

Men det tog inte lång tid förrän han hade fått ihop både ram och väggar och det hela började likna en hög trälåda.

Det var så himlens spännande att se hans idé ta form allteftersom, på hans vis. Och under processens gång gick han omkring i verkstan för att hitta det material han behövde – han hittade t.om. delar av gångjärn från några extra dörrar som vi hade, som precis passade gångjärnsdelarna som redan satt på fönstren. 

Och så en dag, när växthuset var nästan klart, kom hans flickvän in för att kolla läget och hjälpa till att färdigställa projektet. Vilket urgulligt par!

Vad är det som gör just det här återbruksväxthuset så fantastiskt? Att det är gjort av dem själva, med egna händer. Och att de satte det på hjul förstås!

Nog trodde vi allt att Klas skämtade när han först nämnde att han tänkte rulla hem det – tre kilometer bort! Vi har då aldrig sett ett växthus rullandes ned för trottoaren. Men – han sa att han kunde göra det, visste själv att det skulle gå, och gjorde det!

Inte långt därefter fick vi bilden på det där det står ute på deras balkong.

Klas växthus står nu stolt i dess rättmätiga hem – och vi väntar otåligt på att inbjudan till balkong-invigningen ska dimpa ned i våra epost in-boxar!

Vi ses snart igen.
Mike & Micki

Comments

2

Something to Say?

Your email address will not be published.