Idag har vi med oss gäst bloggaren Mia Helander. Mia är 15 år gammal och praoar med oss den här veckan. Hjälp oss att välkomna henne genom att lämna en kommentar efter bloggen. Kör hårt Mia!

 

På sistone har reCreate Design Company dykt upp på ett par oväntade ställen.

Företaget presenterades i Higabs årsredovisning för 2019. De berättade om Västra Nordstan, en del av Göteborg som är fylld med unika minnen från Stormaktstiden. Trots att det är en historisk plats mitt i Göteborgs centrum, så har det med tiden blivit en bortglömd del av staden. Men nu, med Higabs initiativ ‘Västra Nordstan Revival’ och med ‘Cirkulära Tider’ som en del av det, kommer detta stadskvarter att förvandlas till ett hållbart center fylld med cirkulärt tänkande företag, boende och aktiviteter.

“Vi engagerade oss i detta projekt på grund av vårt befintliga cirkulära och hållbarhets-nätverk, och att omvandla detta kvarter är en unik form av återanvändning, även för oss”, säger Mike och Micki, medgrundare till reCreate.

 

higab annual report 2019

higab annual report 2019 features cirkulära tider hållbarhetsdagar

 

Vårt arbete och företagskultur på reCreate Design Company användes också, för första gången någonsin, som inspiration i en kyrk-predikan på Oscar Fredriks Kyrka. Predikan framförde bl.a. meddelandet om att kunna släppa taget om att kunna välja och kontrollera allt. Deras nyligen installerade redesign-inredning, utvecklad och utförd av oss, användes som ett exempel. I stället för att köpa nya möbler valde kyrkan ett mer hållbart alternativ. Ett unikt alternativ. Och genom det valet blev de en del av något större. De blev vårdare inte bara av sina kyrkomedlemmar, utan också av vår jord.

 

100% reuse interior design with reCreate Design company

100% reuse and sustainable interior design with recreate design company

repurposed piano art by recreate design company

 

Utdrag ur predikan:

Vi har gjort om i entrén, hallen och i lilla salen. Har ni sett det? Det behövdes och vi har fått hjälp av några som jobbar med 100 % återbruk. Möblerna är begagnade och det som är nytt är gjort av spillvirke och skapat av återbruksmaterial. Om vi hade valt att köpa ny inredning hade vi kunnat välja och vraka bland färger, design, mått och material. Nu gjorde vi inte det. Och alla som har varit på jakt efter något på Tradera, blocket och andrahandsmarknaden vet att det blir en annan sak att välja den här vägen. Valmöjligheterna snävas in markant, det tar tid att hitta det som passar – men just det gör att det får fler värden. På ett konkret sätt blir man del av något större. Soffbordet har varit någons skrivbordsskiva som nu är hos oss. Bänkarna i hallen är tillverkade av spillvirke på Ringön av proffshänder som till sin hjälp har folk som arbetstränar efter lång frånvaro från arbetsmarknaden. Och ni vet att rosettfönstret i hallen är någon dams gamla piano som är isärplockat, varje detalj är rengjord och monterad av samma händer som har gjort bänkarna. Miljön liknar inte en stilren ikea-katalog och det kanske inte är lika lättsmält men det har en helhet, en omtanke om oss som är här och valt utifrån ett hållbart sätt att konsumera som är inspirerande.

 

church sermon inspired by recreate design company

 

Har du någonsin funnit dig själv på något oväntat ställe?

Låt oss veta i kommentarerna!

Mia

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =